Beelden op het Vrijthof 2014


Ook in 2014 heeft Beelden op het Vrijthof een expositie georganiseerd die "de onmiddellijke confrontatie van kunst met een groot publiek" zocht. Beelden op het Vrijthof was van 13 tot en met 14 september 2014 kwartiermaker voor:


“Bivak op het Vrijthof”Het Vrijthof was altijd al een ontmoetingsplaats waar tijdelijke evenementen veel bezoekers trokken, zowel van binnen als van buiten de stad. Dit jaar kon de moderne nomade, die overal thuis is waar hij kan inloggen, zich ook op het Vrijthof thuis voelen. Beelden op het Vrijthof presenteerde hiervoor tijdelijke onderkomens – bivakken voor ieder passant, pelgrim, toerist, reiziger of nomade.Bivak op het Vrijthof presenteerde daarom tijdelijke onderkomens: 40 bivakken voor één overnachting.


Beelden op het Vrijthof werkte in haar vierde editie samen met de RWTH Aachen - Lehrstuhl für Plastik, het Ludwig Forum Aachen en kunstencentrum Signe uit Heerlen.

BohV_2014

De presentatie van 40 bivakken, gerealiseerd door 232 architectuurstudenten van de RWTH Aachen - Lehrstuhl für Plastik, werd op 13 September geopend met een 'Common-Task-Performance' door Pawel Althamer en het Reactor – Sculpture Lab, in samenwerking met het Ludwig Forum Aken.

opening

Op 14 September bouwde Eddy Thonon i.s.m. kunstencentrum Signe met alle passanten en doorreizigers een super-bivak. Vele mensen, waaronder zowel kinderen als volwassenen bouwden mee?


workshop

 
Mogelijk gemaakt door / georganiseerd door


Met dank aan

Abraxas Culturele Evenementen
Beckers Meubelen
C-mill Heerlen
Huis voor de Kunsten Limburg
Kunstencentrum Signe Heerlen
Ludwig Forum Aachen
Ontwerpbureau B2B
Prins Bernhard Cultuurfonds
Provincie Limburg
RWTH Aachen - Lehrstuhl für Plastik
Stichting Edmond Hustinx
Stichting Elisabeth Strouven
Stichting Uit – Het Parcours
Tuchwerk Aachen